sobota 9. května 2015

Food blog 2

Zajímá Vás co tu dělám?

Chodím do školy. A do knihovny. Chodím běhat do přírodních parků s opicemi. Chodím po památkách. A hlavně na jídlo. Tak tu máte pár přikladů. Uvádím pro zajímovst i ceny v singapurských dolarech (jeden dolar=20 Kč přibližně)









Zmrzlina v sušence nebo v barevném toastu za 1$. Příchutě: vlevo červené fazole, vpravo taro - sladké brambory?

Další tradiční singapurský dezert : rozdrcený led s kukuřicí, karamelem, červenými fazolemi a jelly. 3$



Dezert: sladká černá rýže s kokosovým mlíkem. 3$


Tohle byla asi nejlepší zmrzlina/wafle v mém životě.  Teplá Taiyaki wafle s čokoládovou náplní a matcha zmrzlinou a červenými fazelomi. 5$

¨

Smažený mrkvový koláč, Ne, není tam mrkev, není to koláč a není to sladký. Taková omeleta s takovou bílou rýžovou hmotou. 2,5$


Nejdražší jídlo co jsem si tady dala, ale stálo to za to. Butter Chicken. 16$


Tady je asi milión druhů knedlíčků. Tohle je s náplní ze slaného žloutku. 1,6$


Ochutnala jsem i korejský jídlo, ale je to tak pálivé, že to nejde jíst. Kimchi polívka s rýží. 5$


Mini banán a pečené kaštany. 

Barley water v pytlíku. 1$....tady všechny nápoje chutnají stejně : voda + cukr



sójové mlíko a wafle s kaya (doufám, že si pamatujete kaya z minulého food blogu) asi 4 $ dohromady

Aaaaa DURIÁN. Někomu to smrdí jako zkažené vejce, někomu to voní..mně osobně ta vůně ani tolik nevadila. Chuťově je to jako jíst ...takový výraznější avokádo? Nicméně na obrázku je durían nejvyšší jakosti takže 18$.


Moje druhé nejdražší jídlo 15$. Tentokrát japonská nudlová polívka Ramen. To místo je tak známé, že  čekalo před bistrem asi 15 lidí na volná místa.

Acai bowl 7$. Rozhodly jsme se s Kristinou, že budeme jíst zdravě..aspoň jednou za tu dobu co jsme v Singapuru.


Beancurd s červenými fazolemi 2$ a egg tart 1,5$

A na závěr Dim Sum! Kantonské knedlíčky podávané přímo v napořovacích miskách z bambusu. Odhaduju celý stůl za 40$

Žádné komentáře:

Okomentovat