úterý 28. dubna 2015

Speak Easy - neděle 26.4.


    Inspirovali jsme se pražskou událostí Speak Easy, jejíž spoluorganizátorem je také Duong. Původně se tedy jednalo o jeho nápad. Největším problémem v zorganizování celé akce byla rezervace vhodného místa. Kavárny jsou tu vzácné, Singapurci preferují restaurace. Kafé je však většinou tak hnusné, že jim to ani nemůžu mít za zlé. Když už se nějaká kavárna vyskytne, tak je to buď Starbucks, nebo něco naprosto nevhodného, umístěného v obchodním centru. Byla opravdu velká náhoda, když jsem narazil na kavárničku The Betterfield skrývající se v jedné z pasáží poblíž Bugisu. S naší událostí souhlasili, dokonce ani nechtěli poplatek za rezervaci, který si místní podniky většinou účtují.
    Očekávali jsme účast okolo sedmi lidí,  událost jsme totiž vytvořili pozdě, jen tři dny předem. Nikdo ze školy navíc nemohl, všichni byli zaneprázdnění vypracováváním projektů na PW.
    Na místo jsme dorazili okolo půl třetí.  První účastník, Indonésan Budi, přišel asi po půl hodině. Chtěl se učit portugalsky a čínsky, bohužel jsme nebyli schopni poskytnout ani jeden z jazyků. Alespoň jsme všichni tři konverzovali anglicky.
    Už se zdálo, že nikdo nepřijde, když se objevil Ind jménem Vikram.  Žije v Drážďanech, v Singapuru je za obchodními účely. Naše konverzace se zpestřila. Po něm dorazila dominantní Singapuřanka učící výtvarku a hudebku. Poslední příchozí byla Japonka pracující pro japonskou společnost působící v Singapuru. Chtěla se učit anglicky, jeden požadavek jsme tedy splnili.
    Všichni čtyři vypadali spokojeně, já a Duong jsme nakonec byli ti, kdo museli celou sešlost rozpustit. Očekáváme je příští týden, snad v Betterfield. Majitel kavárny si totiž začal klást podmínky, kolik je každý z nás povinen utratit, požadoval 10 dolarů. Je nemožné zvát lidi na akci a vyžadovat po nich tohle. Dohodli jsme se, že deset dolarů neplatí a že tam můžeme být v případě, že nebude plno.
    Začínáme mít úplně opačný problém než minule. Již hodinu po vytvoření nové události na facebooku jsme měli deset účastníků. Každou chvíli se někdo přidá. Nedělní příchozí nešetřili pozitivními komentáři, navíc o akci dali vědět svým známým. Škola má PW projekty za sebou, takže počítáme i s účastí našich spolužáků. Doufáme, že tu myšlenka Speak Easy zůstane a že se akce po našem odjezdu někdo ujme.





Žádné komentáře:

Okomentovat