sobota 25. dubna 2015

Food blog 1 - co jíme ve škole


Začneme snídaní - ty jsou pro nás vždycky překvapením… Dneska jsme dostali rýžovou kaši s kousky smaženého knedlíku, krevetovou taštičku a průhlednou věc připomínající knedlík s mletým masem. Abych se najedla, vzala jsem si kaya toast (nahoře coconut jam - směs z vajec, kokosového mléka a rostliny zvané pandan)
Typická večeře. K výběru jsou vždycky tři druhy masa s tím, že si můžeme vybrat dva. Dneska jsem si zrovna vybrala kuřecí stehýnka a smaženou rybu. Tofu je skoro každý den, ale pokaždé jinak připravené. Přílohou je samozřejmě rýže a k ní dva druhy zeleniny. Tentokrát jsme dostali ještě smaženou taštičku plněnou rybí směsí navíc (ta hnědá věc u rýže). K tomu si dáváme ovoce - většinou pomeranč, meloun nebo jablko.
A další snídaně! Opět nás dokázala překvapit - Singapurci si totiž k snídani rádi dávají  smaženou rýži nebo nudle. Dostali jsme smažené rýžové nudle, smažený sladký zeleně pruhovaný knedlík, neznámou placku a vejce natvrdo uvařené v čaji. A jako vždycky jsem si dala kaya toast pro případ, že bych neunesla tu exotickou část snídaně.
Každý čtvrtek dostáváme tzv. Western set, což pro nás znamená normální jídlo. Myslím, že ho nemusím moc popisovat - kuře, brambory, kukuřice, rybí řízek a bageta a (nevím proč) rýže. Sníst tohle všechno bez nože byl opravdu boj… V Singapuru je totiž vůbec nepoužívají - mají jen vidličky a lžíce.

Nakonec sem dávám můj nejoblíbenější oběd. Ty si musíme kupovat sami ve školní canteen, kde je přibližně 8 stánků s nejrůznějšími kuchyněmi - čínská, japonská, indická, Halal, západní atd. Dala jsem si nudlovou polívku, do které si můžete sami vybrat čerstvé suroviny (zelenina, ''fish cake'', tofu, houby atd.), nudle (hrozně moc druhů...nevím jaký je v nich rozdíl, vždycky jenom na něco ukážu :D) a nakonec vývar - můj nejoblíbenější je Laksa s kokosovým mlékem.

To je zatím všechno o tom, co jíme ve škole. Mimo školu chodíme ochutnávat opravdu zajímavá tradiční i netradiční jídla, o kterých vám napíšu v blízké budoucnosti.

Žádné komentáře:

Okomentovat